Werken met je hart: Marjolein Hattink, verpleegkundig specialist, vertelt...

Werken met je hart: Marjolein Hattink, verpleegkundig specialist, vertelt...

20 maart 2023

Marjolein Hattink - verpleegkundig specialist en vice-voorzitter van de ondernemingsraad, 5 jaar in dienst.

Marjolein was werkzaam als verpleegkundig specialist in het ziekenhuis. Omdat ze graag langer contact wilde met haar cliënten, stapte ze over naar de geriatrische revalidatie en vijf jaar geleden begon ze als verpleegkundig specialist bij Revalidatiecentrum Magentazorg. Ze zocht een organisatie waar ze de kans kreeg om mee te denken en beleid te bepalen. En dat is gelukt: ze is namelijk ook vice-voorzitter van de ondernemingsraad en ze zit in de wetenschapscommissie (die onder andere door haar inzet is ontstaan).

Volop mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen
En daar houdt haar veelzijdige rol niet op, ze pakt als verpleegkundig specialist namelijk ook voorwachten in de avond-, nacht-, en weekenddiensten op. “Ik word gebeld als er op deze momenten een arts nodig is”, vertelt Marjolein enthousiast. “Het leukste in al deze rollen vind ik de samenwerking met collega’s; behandelaren, zorgmedewerkers, ondersteunende diensten, directie en bestuur. En als vice-voorzitter van de ondernemingsraad is de balans tussen het vertegenwoordigen van de belangen van de medewerkers en de organisatiebelangen heel interessant. Daarnaast vind ik het mooi dat je binnen Magentazorg zoveel mogelijkheden krijgt om jezelf te ontwikkelen.”

Daar is Marjolein zelf een goed voorbeeld van, ze rondde namelijk onlangs de kaderopleiding geriatrische revalidatiezorg (GRZ) af. Deze opleiding was normaal gesproken alleen voor specialisten in ouderengeneeskunde, maar is als pilot opgezet voor verpleegkundig specialisten. Een kans die zij direct aangreep: “Dankzij deze opleiding heb ik nog meer kennis opgedaan over de geriatrische revalidatie.”

Kijken naar het hele plaatje
Als verpleegkundig specialist ben je een belangrijke schakel binnen Magentazorg. “Ik ben heel trots op hoe wij als verpleegkundig specialisten onze functie de afgelopen jaren hebben neergezet”, licht Marjolein toe. “Het mooiste aan mijn rol vind ik dat je samen met je collega’s iemand kunt revalideren en dat diegene met een goed gevoel naar huis gaat. Hierbij heb je niet simpelweg te maken met de klacht, bijvoorbeeld een gebroken heup. Het gaat juist om de mens, de familie en de woonomgeving hierachter. We nemen het hele plaatje mee om samen met de revalidant te werken naar een optimale revalidatie. Ik denk daarom ook dat we in de zorg - ondanks alles wat er de komende jaren op ons af komt - vooral menselijk moeten blijven en ons hart moeten laten spreken.”

Wil je ook, net als Marjolein, aan de slag bij Magentazorg? Bekijk de vacatures en solliciteer direct! Of neem contact op via werkenbij@magentazorg.nl

Heb je een vraag?

We helpen je graag! We zijn bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 17:30 uur.