Werken met je hart: Kirsten Ooijevaar, wijkverpleegkundige, vertelt...

Werken met je hart: Kirsten Ooijevaar, wijkverpleegkundige, vertelt...

23 november 2021

Kirsten Ooijevaar (48), wijkverpleegkundige, 24 jaar in dienst.  

Al bijna een kwart eeuw - 24 jaar om precies te zijn - is Kirsten bij Magentazorg te vinden. Ze is begonnen als eerst verantwoordelijk verzorgende (EVV’er) bij locatie Oudtburgh in Bergen (intramuraal), later werkte ze als teamleider en zorgcoach op verschillende zorgafdelingen. Tegenwoordig is ze werkzaam als wijkverpleegkundige (extramuraal). “In elke functie kon ik weer doorgroeien”, vertelt Kirsten enthousiast. “Magentazorg stimuleert al jaren het opleiden en ontwikkelen en biedt daarom veel kansen. Die pak ik natuurlijk graag.”

Achter elke voordeur een ander verhaal
Als wijkverpleegkundige heeft Kirsten een hele diverse functie. “Ik weet nooit precies hoe mijn dag gaat verlopen”, licht Kirsten toe. “In de ochtend sta ik in de wijk en heb ik contact met cliënten. Achter elke voordeur vind je weer een ander verhaal en een andere zorgvraag. Dat maakt het heel afwisselend. Daarna ben ik op kantoor om administratie uit te werken of met collega’s en werkgroepen te overleggen. Verder ben ik zelf het aanspreekpunt voor het team dat in de wijk aan het werk is. Hierbij werk ik met hele fijne collega’s die voor elkaar klaarstaan en ondersteunen waar nodig.”

Bijzondere momenten
Het is dus zeker niet alleen Kirsten die echt hart heeft voor de zorg, dat zie je bij het hele team terug. “Vaak bezoeken wij kwetsbare mensen, soms zonder mantelzorg of netwerk”, vertelt Kirsten. “Ik vind het belangrijk om deze mensen te helpen en de zorg te organiseren die ze op dat moment nodig hebben. Hierdoor maak je ook bijzondere momenten mee. Zo gaven we een mevrouw al langere tijd zorg, ook in de palliatieve fase. De familie was zo tevreden en dankbaar dat ze ons allemaal vroegen om de afscheidsdienst bij te wonen. Daar werden wij persoonlijk bedankt voor alle liefdevolle zorg die hun moeder in haar eigen huis had gekregen. Dan pink je wel even een traantje weg.”

 

 

 

 

Heb je een vraag?

We helpen je graag! We zijn bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 17:30 uur.