Werken met je hart: Josien Relouw, manager zorg, vertelt...

Werken met je hart: Josien Relouw, manager zorg, vertelt...

20 april 2023

Josien Relouw - manager zorg van locatie De Daalder, 3,5 jaar in dienst.

Josien werkt al bijna 30 jaar in de zorg, ongeveer de helft bracht ze door als (coördinerend) verpleegkundige in het ziekenhuis. Een mooie tijd, maar ze miste de zorg voor kwetsbare ouderen. Het was dan ook haar wens om terug te keren naar de ouderenzorg en dat lukte 3,5 jaar geleden bij Magentazorg waar ze in dienst kwam als coördinerend verpleegkundige.

“Vanaf het moment dat ik hier binnenkwam, voelde het voor mij als thuiskomen”, deelt Josien. “Hier heb ik mijn plek helemaal gevonden. Bij Magentazorg vind ik onder andere het goede loopbaanbeleid heel prettig, ze geven echt kansen om jezelf verder te ontwikkelen.” Zo werd Josien al snel gevraagd om waar te nemen als manager zorg en dat beviel zo goed dat ze de stap maakte naar manager zorg voor locatie De Daalder in Alkmaar toen de kans zich voordeed. Voor die functie volgde ze ook nog de opleiding middenmanagement zorg en welzijn.

Een rol vol afwisseling
“Het leuke van mijn rol vind ik het meedenken met het beleid en daarnaast betrokken zijn bij het team en de bewoners van de locatie”, vertelt Josien enthousiast. “Zo help ik zelf mee in de zorg waardoor ik mijn verpleegkundige taken kan blijven inzetten en ga ik daarna weer een overleg in, dat maakt mijn werk heel afwisselend. Ik haal uit veel aspecten van mijn werk voldoening, denk aan het faciliteren van de medewerkers, de kwaliteit op orde hebben en het neerzetten van de informele zorg.”

Hierbij staat voor Josien de zorg voor de bewoners altijd centraal: “Voor een groot deel van onze bewoners zijn wij de handen en de ogen, wij werken nu eenmaal met een kwetsbare doelgroep. Daarvoor is een groot inlevingsvermogen nodig en dat kan alleen als je werkt met je hart. Zo raakte ik laatst betrokken bij het overlijden van een bewoonster op onze locatie. Haar dochters gaven na het overlijden aan dat ze heel blij waren dat ik tijd voor ze had vrijgemaakt en bij het laatste stukje aanwezig was. Ik vind het hartverwarmend dat ik dit voor de mevrouw en haar familie kon doen.”

Een stapje extra
“Daarom ben ik ook trots op mijn vak, op wat ik voor iemand die kwetsbaar is, kan betekenen”, vervolgt Josien. “Het gaat niet puur om verzorgen of verplegen, maar juist om het stukje waar een bewoner niet om vraagt. Dat kleine beetje extra om een dag tot succes te maken. De waardering die je daarvoor terugkrijgt van bewoners, familieleden en collega’s is heel fijn.”

Heb je een vraag?

We helpen je graag! We zijn bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 17:30 uur.