Werken met je hart: Isabel Groen, persoonlijk begeleider, vertelt...

Werken met je hart: Isabel Groen, persoonlijk begeleider, vertelt...

26 juni 2023

Isabel Groen - persoonlijk begeleider, bijna drie jaar in dienst.

In de zorg draait het om werken met je hart. Bij Magentazorg werken professionals met passie en toewijding. Net als Isabel Groen. Ze zet zich als persoonlijk begeleider bij De Haemstede al bijna drie jaar lang vol overgave en enthousiasme in voor mensen met het syndroom van Korsakov. De rol van persoonlijk begeleider is uniek binnen De Haemstede, waar naast het verlenen van zorg en begeleiding aan de bewoners ook het opbouwen van een sterke band met hun sociale netwerk van groot belang is.

De beslissing van Isabel om als persoonlijk begeleider te werken kwam voort uit haar eerdere ervaring als Eerst Verantwoordelijk Verzorgende (EVV'er) in de psychogeriatrie. “Ik merkte dat ik op zoek was naar een nieuwe uitdaging met een specifiekere doelgroep. De Haemstede was daarom een perfecte match. Ik solliciteerde via de site en de volgende dag werd ik al gebeld!”

Passie en samenwerking
Wat Isabel enthousiast maakt bij De Haemstede is de specifieke doelgroep. In deze locatie biedt Magentazorg mensen met korsakov een prettige woonomgeving met passende zorg. De locatie is sinds 2023 een Regionaal Expertise Centrum.

Daarnaast spreekt ook de dynamiek met haar collega's haar erg aan. "Er zijn hier verschillende disciplines aanwezig. Samen met hen is er altijd tijd om te overleggen over bepaalde situaties. Niets is te gek en geen uitdaging te groot. Samen helpen we de bewoners op weg en bieden we begeleiding bij hun dagelijkse activiteiten. Alles is bespreekbaar. Als ik ergens tegenaan loop, staan de deuren altijd open voor overleg. Dat is zo prettig! Samen zoeken we naar oplossingen en hierdoor blijf ik mezelf ook ontwikkelen."

Verder is de omgeving van De Haemstede, ook een pluspunt. Omringd door groen in het hart van Bergen. “Hier zijn we de laatste tijd steeds meer bezig de buurt te betrekken. De Buurtband, een muziekproject waar samen met de buurt muziek wordt gemaakt, en het Repaircafé zijn daar mooie voorbeelden van.” Hiermee zorgen we voor verbinding met de omgeving en leren de omwonenden de doelgroep steeds beter kennen en weten ze De Haemstede te vinden.

Toen Isabel drie jaar geleden bij De Haemstede begon, was ze nog onervaren. “Ik kreeg een ruime inwerktijd en de tijd om te leren.” Nu, drie jaar later, verzorgt Isabel de bewoners zelfstandig. Deze persoonlijke groei maakt haar trots. Isabel vertelt: “De doelgroep is heel erg leuk! Het is hard werken, maar lichamelijk een stuk minder zwaar dan in de ouderenzorg. We zorgen hier met ‘de handen op onze rug’, sturen aan waar nodig en bieden begeleiding.”

Liefde en waardering voor de zorg
Tijdens haar werk is Isabel veel aanwezig op de afdeling waardoor zij een hechte band opbouwt met de bewoners. Ook tijdens één-op-één momenten leert zij hen goed kennen, bijvoorbeeld wanneer zij samen koffie drinken of een boodschap doen. Van deze momenten geniet Isabel.

Deze hechte band wordt steeds belangrijker, merkt Isabel. “De korsakov-doelgroep wordt steeds jonger. Het is daarom des te belangrijker om ervoor te zorgen dat zij zich thuis voelen. Dat doen we samen. Op die manier krijgen zowel bewoner als medewerker plezier in de dag.

Een hartverwarmende ervaring die Isabel graag wil delen, is hoe blij de bewoners zijn als ze weer aanwezig is. “Dan zeggen ze: “Ik ben zo blij dat je er bent” of “Wanneer ben je er weer?” Heel leuk om te horen dat ze je aanwezigheid waarderen. Een vast gezicht is belangrijk voor de doelgroep en bewoners vinden het oprecht heel prettig als je er weer bent.”

Meer weten of solliciteren?
Wil je ook, net als Isabel, aan de slag als persoonlijk begeleider? Bekijk dan de vacature Persoonlijk begeleider en solliciteer direct! Of neem contact op via werkenbij@magentazorg.nl.

Heb je vragen of wil je weten wat werken bij De Haemstede zo leuk maakt? Neem dan contact op met Astrid Admiraal, manager zorg a.i. via (06) 160 912 87.

Maayke Kester

Heb je een vraag?

We helpen je graag! We zijn bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 17:30 uur.