Werken met je hart: Inge Muller - Nota, specialist ouderengeneeskunde, vertelt...

Werken met je hart: Inge Muller - Nota, specialist ouderengeneeskunde, vertelt...

11 maart 2022

Inge Muller - Nota (34), specialist ouderengeneeskunde, 3 jaar in dienst.  

Een goede balans tussen humor en serieus zijn, daar bereik je echt iets mee. Tenminste, als je het aan Inge vraagt. Zij is sinds 2018 specialist ouderengeneeskunde en wet zorg en dwang functionaris bij Magentazorg. “Tijdens mijn coschappen vertelde een arts mij dat ik geen grapjes mocht maken met cliënten,” deelt Inge. “Ik ben blij dat ik dat genegeerd hebt en vind juist dat een woordgrapje op zijn tijd zorgt voor een goede balans. Natuurlijk alleen als het echt kan. Dit is gelijk een goede manier om te testen of de cliënt grapjes nog begrijpt.”

De wens van de cliënt en de familie
Die balans is belangrijk. Als specialist ouderengeneeskunde begeleidt Inge namelijk mensen in het laatste deel van hun leven. “Het is continu wikken en wegen welke behandelingen je nog kan/wil doen,” vertelt Inge. “De wens van de cliënt en de familie is hierin heel belangrijk. Die samenwerking vind ik mooi.”

Collegialiteit
Ook de samenwerking met het collegiale artsenteam speelt een belangrijke rol in haar werkplezier: “dankzij een proactieve medisch manager hebben we korte lijntjes binnen de hele organisatie. Een eventueel probleem komt hierdoor snel op de juiste plek terecht. Daarnaast denken we als medische dienst veel mee bij het verbeteren van de kwaliteit van de zorg, bijvoorbeeld door mee te denken over protocollen. Dat maakt mijn werk bij Magentazorg extra interessant.”

Heb je een vraag?

We helpen je graag! We zijn bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 17:30 uur.