Werken met je hart: Hennie Weel, leerling verzorgende IG, vertelt...

Werken met je hart: Hennie Weel, leerling verzorgende IG, vertelt...

17 mei 2022

Hennie Weel (28) - leerling verzorgende IG, 2,5 jaar in dienst.

Alles uit de bewoners halen, van zichzelf kunnen wassen tot zelf een broodje smeren. Dat vindt Hennie zo leuk aan haar functie als leerling verzorgende IG. Haar hart lag altijd al in de zorg en het was haar moeder – die ook bij Magentazorg werkt – die haar overtuigde om het gesprek bij Magentazorg aan te gaan. Met resultaat: in augustus 2019 trok Hennie voor het eerst het Magentaroze aan en daar heeft ze nog geen moment spijt van gehad.

Blijf jezelf continu ontwikkelen
“Ik ben met volle zin bij Magentazorg én aan de opleiding Verzorgende IG begonnen”, deelt Hennie enthousiast. “Ik wilde graag meer kennis opdoen en ik wist van mezelf dat ik dit in me had. In mei verwacht ik met trots mijn diploma te mogen ontvangen.” De afgelopen tijd heeft Hennie meerdere afdelingen van Magentazorg meegemaakt. Zo begon ze op de somatische afdeling en vervolgens maakte ze de overstap naar de psychogeriatrische (PG) doelgroep. “Dat was een hele verandering”, lacht Hennie. “Maar wel heel leerzaam. Alle ervaringen die ik hierdoor heb opgedaan, draag ik nu nog steeds mee.”

De kansen die Magentazorg biedt om jezelf te blijven ontwikkelen, spreken Hennie dan ook zeer aan. “Er worden veel cursussen aangeboden, er zijn volop doorgroeimogelijkheden en we hebben ontzettend veel verschillende doelgroepen”, licht ze toe. “Hierdoor blijf je continu groeien. Ook van je team leer je veel, het werken in teamverband is hierbij heel prettig. Dit zorgt gelijk voor veel plezier in het werk, ook niet onbelangrijk.”

Samen staan we sterk
Toch is Hennie vooral trots op de bewoners zelf: “Ik vind het mooi om te zien dat onze bewoners elke dag weer de kracht en moed verzamelen om zichzelf van hun beste kant te laten zien. Als je jezelf in hun schoenen verplaatst, komt er ook een bepaalde kracht bij jezelf naar boven. Dat maakt het werken zo mooi en dankbaar. Kijk bijvoorbeeld naar de coronatijd. De kracht die er tussen de collega’s onderling was, is met geen woord te beschrijven. Samen zijn we zo sterk en we staan altijd voor elkaar klaar.”

Kom ons team versterken!
Wil jij ook aan de slag als verzorgende IG bij Magentazorg? Bekijk onze vacatures en solliciteer direct of neem contact met ons op via (072) 575 36 20 of werkenbij@magentazorg.nl

 

Heb je een vraag?

We helpen je graag! We zijn bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 17:30 uur.