Werken met je hart: Daniëlle Clasen - Bos, adviseur zorgadministratie, vertelt...

Werken met je hart: Daniëlle Clasen - Bos, adviseur zorgadministratie, vertelt...

1 juni 2023

Daniëlle Clasen - Bos, adviseur zorgadministratie, sinds december 2022 in dienst.

Waar één deur sluit… Een bekend gezegde, maar zo waar. Zeker als je het aan Daniëlle vraagt, haar bijzondere levensverhaal heeft haar nu bij Magentazorg gebracht. Hier werkt ze als adviseur zorgadministratie, en dat terwijl ze als 21-jarige - vers van de opleiding fysiotherapie bij de Koninklijke Marine - begon als militair fysiotherapeut.

Acht jaar daarna maakte ze de overstap naar de ‘burgermaatschappij’ en begon ze in een multidisciplinaire praktijk met vier vestigingen. “Naast het management zag ik hier 40 patiënten per dag”, vertelt Daniëlle. “Ik werkte enorm lange dagen, dat wilde ik niet meer, daarom richtte ik in 2008 mijn eigen praktijk op. Hier kwamen mijn organisatorische kwaliteiten tot bloei en de praktijk groeide uit tot een multidisciplinair gezondheidscentrum.”

Iets betekenen voor de medemens en de maatschappij
Helaas moest Daniëlle in april 2020 stoppen met het werk als fysiotherapeut door een auto-immuunziekte: “Na drie buikoperaties viel een groot deel van de zenuwaansturing in mijn rechterarm uit. Niet echt handig als je fysiotherapeut bent; je zal maar iemand laten vallen! Ik besloot het roer om te gooien, de praktijk te verkopen en mij te richten op zaken die ik nog wél kan.”

Met die positieve instelling werd ze bestuurslid van de Coöperatie Fysiotherapie West-Friesland (CFWF) en zo maakte ze weer kennis met de ouderenzorg. “Tijdens mijn opleiding had ik al met veel plezier gewerkt in een verpleeghuis, dus ik besloot te solliciteren als adviseur zorgadministratie bij Magentazorg”, vertelt Daniëlle enthousiast. “Hier kwam ik in een warm bad terecht en ben fantastisch ontvangen door de collega’s. Ik adviseer nu met drie collega’s de zorgadministratie. Ook houd ik mij bezig met de interne controle binnen de administratieve organisatie. Hierbij werk ik samen met de afdelingen Financiën en Inkoop, dat maakt het werk heel afwisselend. Daarnaast is er voldoende mogelijkheid om projecten naar mij toe te trekken en mijn eigen invulling te geven aan het zorgadministratieproces. Ondanks mijn beperkingen kan ik op een andere manier iets voor mijn medemens en de maatschappij betekenen, daar geniet ik iedere dag van.”

Een grote glimlach
“Naar mijn werk gaan, blijft een feestje. Simpelweg omdat ik eigenlijk niet had verwacht nog te kunnen werken. Dus mochten jullie mij met een enorme glimlach zien lopen, dan weten jullie hoe het komt. Ik ben een bevoorrecht mens dat ik deel kán en mág uitmaken van Magentazorg.” Wat is het fijn om dag in dag uit mensen te zien, die met heel hun hart zorg leveren.

Wil je ook, net als Daniëlle, aan de slag bij Magentazorg? Bekijk de vacatures en solliciteer direct! Of neem contact op via werkenbij@magentazorg.nl

Heb je een vraag?

We helpen je graag! We zijn bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 17:30 uur.