Werken met je hart: Christien Jansen, leerling verzorgende IG, vertelt...

Werken met je hart: Christien Jansen, leerling verzorgende IG, vertelt...

6 januari 2022

Christien Jansen (34) - derdejaars leerling verzorgende IG, 2 jaar in dienst.

Zorgen dat cliënten met een gerust hart hun laatste jaren doorbrengen, daar zet Christien zich als leerling Verzorgende IG dagelijks voor in. “Dat wil ik zelf later ook”, vertelt Christien. “Daarom probeer ik voor mijn cliënten altijd de beste zorg te realiseren en - waar mogelijk - rekening te houden met hun behoeftes en verlangens. Volgens mij kan dat alleen als je echt met je hart werkt, dat is zo belangrijk in de zorg.”

Christien werkt ondertussen twee jaar bij Magentazorg. “Vooral de veelzijdigheid vind ik erg prettig”, vertelt Christien enthousiast. “Je kunt op veel locaties aan de slag en hierdoor krijg je te maken met verschillende psychogeriatrische aandoeningen. Zo bepaal je zelf wat het beste bij je past. Op elke locatie word ik hartelijk ontvangen en is de samenwerking met collega’s prettig. Zij helpen bij mijn ontwikkeling en zorgen dat ik het beste in mezelf naar boven haal.”

Iemands dag mooier maken
Hierdoor kan Christien doen wat ze het liefste doet: iemands dag mooier maken. “Ik vind het belangrijk om verschil te maken”, deelt Christien. “Dat kan op vele gebieden, van de alledaagse verzorging tot het bieden van een luisterend oor. Hierdoor maak je ook speciale momenten mee.

Zo bekeek ik samen met een bewoonster en haar dochter foto’s van vroeger. Dit bracht veel herinneringen naar boven, zowel mooie als minder mooie. Op een gegeven moment keken ze elkaar aan en vroegen ze om vergeving. De dochter omdat ze moeilijk om kon gaan met het ziektebeeld van haar moeder. En de bewoonster omdat ze zo hulpbehoevend was, al hoefde ze daar van haar dochter natuurlijk geen sorry voor te zeggen. Ze vlogen elkaar huilend in de armen, en ja, dan laat je zelf ook wel even een traantje.”

 

Heb je een vraag?

We helpen je graag! We zijn bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 17:30 uur.