Werken met je hart: Chayenne de Jong, verzorgende IG, vertelt...

Werken met je hart: Chayenne de Jong, verzorgende IG, vertelt...

24 juni 2022

Chayenne de Jong (26) - verzorgende IG, 4 jaar in dienst.

Via zomerbaantjes en stages is Chayenne ooit voor het eerst in aanraking gekomen met Magentazorg. Maar haar liefde voor de thuiszorg bloeide op tijdens haar eerste werkplek. “Ik kwam terecht in een heel leuk team en werd hartverwarmend ontvangen”. Inmiddels werkt Chayenne al ruim 4 jaar als Verzorgende IG bij Magentazorg in de thuiszorg regio Alkmaar Zuid, en ze is zeker van plan om daar te blijven vertelt Chayenne enthousiast. “Mijn hart ligt écht bij de thuiszorg”.

Met aandacht en overgave
Werken als verzorgende IG in de thuiszorg geeft Chayenne veel energie: “Ik vind het heel speciaal om zorg aan huis te leveren, zo kunnen cliënten thuis blijven wonen en in een veilige en vertrouwde omgeving verzorgd worden. Bovendien heb je zo écht de tijd voor de cliënt”, vertelt Chayenne trots. “Wat ik mooi en bijzonder vind om te zien is dat wanneer een cliënt bijvoorbeeld met een stoma thuiskomt, je de cliënt daarin begeleidt en uiteindelijk zelfstandig verzorgen aanleert. Zo kan de cliënt thuis blijven wonen én is er geen afhankelijkheid meer van de zorg. Je werkt zo samen naar een doel toe.”

Ook de afwisseling in het werk maakt het zo uitdagend en interessant. Elke cliënt is anders en heeft dus ook andere verzorging nodig. “De ene dag help je een cliënt met een stoma, de andere dag begeleid je een cliënt die net een CVA heeft doorgemaakt en help je om de cliënt, stap voor stap, fysiek en mentaal weer op krachten te laten komen. Ik vind het mooi dat ik mensen in dit proces mag begeleiden”, vertelt Chayenne met een glimlach op haar gezicht.

Het grootste compliment
Wat Cheyenne belangrijk vindt, is dat je met je hart werkt, vooral in de zorg. Je draagt namelijk veel verantwoordelijkheid. Chayenne ligt toe: “Cliënten zijn vaak zorg afhankelijk, hierdoor moet de cliënt op je kunnen vertrouwen, alleen als het vertrouwen er is kan er een goede samenwerking plaatsvinden.” Het mooiste compliment wat Chayenne heeft ontvangen van cliënten is dat ze werkt vanuit haar hart en plezier heeft in haar werk. “Ik werk ook echt met mijn hart, het is dan leuk om terug te horen dat dat ook overkomt op de cliënten. Het vertrouwen en werken met het hart ziet Chayenne ook terug bij haar collega’s. “We hebben een heel gezellig team, we kunnen het goed met elkaar vinden en helpen elkaar waar nodig. Dat is fijn werken.”

Wil je ook, net als Chayenne, als verzorgende IG aan de slag bij Magentazorg? Bekijk de vacatures en solliciteer direct! Of neem contact op via werkenbij@magentazorg.nl

Heb je een vraag?

We helpen je graag! We zijn bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 17:30 uur.