Werken als Zelfstandige in Loondienst: het beste van beide werelden

Werken als Zelfstandige in Loondienst: het beste van beide werelden

14 maart 2023

De vrijheid van een ZZP’er, maar dan mét baanzekerheid en zonder de administratieve rompslomp? Dat kan bij Magentazorg via het concept: Zelfstandige in Loondienst, in het kort ZIL genoemd. Nu alleen nog voor verpleegkundigen en verzorgenden IG in de teams van zorg aan huis, onze verpleeghuizen en Revalidatiecentrum Magentazorg maar de kans is groot dat dit in de toekomst voor nog veel meer rollen geïntroduceerd wordt.

Dit slimme concept combineert de voordelen van werken in loondienst met de vrijheid van een zelfstandige. Je bepaalt als ZIL’er zelf hoeveel en wanneer je werkt. Wil jij dus de hele zomervakantie vrij? Geen probleem. Of heb je bijvoorbeeld een co-ouderschap en wil je juist een paar weken veel werken en de andere weken volop tijd voor je kinderen overhouden? Ook dat kan. Je hebt jouw rooster namelijk helemaal zelf in de hand.

In de praktijk
Dat klinkt bijna te mooi om waar te zijn, dus hoe werkt dit in de praktijk? Bij Magentazorg kunnen verpleegkundigen en verzorgenden IG nu als Zelfstandige in Loondienst aan de slag. Alle openstaande diensten binnen de teams van zorg aan huis, onze verpleeghuizen en Revalidatiecentrum Magentazorg worden beschikbaar voor jou als ZIL’er. Je schrijft je vervolgens in op de diensten die jou het beste uitkomen. Zo bepaal je dus zelf wanneer je werkt én voor welk team, dat houdt het werk gelijk lekker afwisselend.

In deze constructie krijg je niet alleen veel vrijheid, maar ook zekerheid. In je contract spreek je namelijk af hoeveel uur je per jaar gaat werken. Een voorbeeld maakt dit wellicht duidelijker. Stel, jij wilt 1.000 uur per jaar werken. Dat is ongeveer 20 uur per week en die uren plan je helemaal zelf in. Het maakt dus niet uit of je de ene week 30 uur werkt en de ander maar 10, als je aan het eind van het jaar maar op 1.000 uitkomt.

Volwaardige rechten, minder plichten
Voor de uren die je afspreekt, ben je volledig in loondienst en je krijgt alle rechten die daarbij horen. Je bouwt dus gewoon pensioen op, bent verzekerd en je registratie als zorgverlener wordt door Magentazorg gefaciliteerd. En dat terwijl je minder plichten hebt: je hoeft geen vast rooster te draaien en je bepaalt zelf wanneer je werkt.

Daarnaast biedt deze constructie veel ruimte voor maatwerk. Je zou dit bijvoorbeeld goed kunnen combineren met opdrachten die je wel als ZZP’er uitvoert, bij Magentazorg of bij een andere organisatie. Zo heb je als ZIL’er een goede basis en alle ruimte om van daaruit je eigen onderneming te runnen. Of je draait het juist om en je combineert dit met je ‘normale’ rol in loondienst om op hele flexibele basis extra uren te kunnen maken.

Interesse?
Genoeg opties dus! En eigenlijk te veel om in dit artikel te benoemen. We willen je daarom – als je hier interesse in hebt – heel graag uitnodigen voor een laagdrempelig gesprek waarin we samen bespreken wat bij jouw wensen past. We maken dan ook direct een financiële berekening, zodat je precies weet wat je onderaan de streep overhoudt.

Neem contact op met Debbie Neuteboom, manager wijkverpleging, via d.neuteboom@magentazorg.nl om jouw gesprek in te plannen. 

Organisaties geïnteresseerd in het ZIL concept kunnen contact opnemen op met Suzan Ernst, directeur zorg aan huis, via s.ernst@magentazorg.nl.

Bekijk hieronder de huidige ZIL’er vacatures:

> Zelfstandige in loondienst - Verzorgende-IG 

> Zelfstandige in loondienst - Verpleegkundige

Heb je een vraag?

We helpen je graag! We zijn bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 17:30 uur.