Wat betekent kerst voor jou? Collega's vertellen...

Wat betekent kerst voor jou? Collega's vertellen...

24 december 2021

Collega's Albertine, Chayenne, Claudia en Timo over wat kerst voor hen betekent.

Albertine Abube (28), verzorgende IG op locatie Nieuw Varne
“Kerst betekent voor mij samen zijn met mijn dierbaren. Ook denk ik extra aan de dierbaren die er niet meer zijn. Ik denk aan mooie momenten, gezelligheid, plezier, hoop, geloof en liefde. Op mijn werk hoop ik de bewoners een fijne kerst te kunnen geven. Ik hoop dat ze genieten en het gevoel hebben dat ze kerst thuis vieren.”

Chayenne de Jong (25), verzorgende IG in Alkmaar Zuid
“Kerst betekent voor mij gezelligheid, samenhorigheid en extra aandacht geven aan de mensen die je lief zijn. Half december krijgen alle cliënten een kerstkaart van mij, het is dan bijzonder om te zien hoe fijn ze dat vinden. Je bent je er bewust van, (vooral rond de feestdagen) dat jij voor hun het moment van de dag bent, voor een gesprek, voor de aandacht, om te ondersteunen en zorg te bieden. Ik probeer me dan in te leven en een luisterend oor te bieden.”

Claudia Verdonk (21), verzorgende IG bij Revalidatiecentrum Magentazorg
“Kerst betekent voor mij samen zijn met je familie en vrienden, gezamenlijk eten en de dagen doorbrengen met elkaar. Ook elkaar steunen in moeilijke tijden en een lichtpuntje zijn voor anderen die zich eenzaam voelen, horen daarbij. Juist tijdens kerst besteed ik extra aandacht aan cliënten, omdat het een tijd is van samen zijn en dat ervaart niet iedere cliënt. Ik vind het leuk om tijdens de kerstperiode te werken. Kerst is een lichtpuntje in donkere tijden; er is versiering en er hangt een fijne sfeer. Dit jaar werk ik tijdens kerst in de nacht. Mijn taak is ervoor zorgen dat cliënten uitgerust zijn. Ook dan kan het erg gezellig zijn, daar ga ik in ieder geval mijn best voor doen!”

Timo Groen (21), servicedesk medewerker op de afdeling ICT
“Kerst betekent voor mij gezelligheid, familie en lekker eten. Ik verheug met niet alleen op de kerstdagen zelf maar ook de voorbereiding. De versierde Magentazorg locaties, de relaxte sfeer en de feeststemming. Ik kan niet wachten!”

Heb je een vraag?

We helpen je graag! We zijn bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 17:30 uur.