Volop ontwikkelingskansen dankzij de MagentAcademy

Volop ontwikkelingskansen dankzij de MagentAcademy

22 februari 2022

Een interview met Marieke Kuin, medewerker opleiden en ontwikkelen

Zorgen dat elke medewerker de kans krijgt om zichzelf te ontwikkelen, dat is één van de belangrijkste doelen bij Magentazorg. Zeker als je het aan Marieke Kuin vraagt. Zij is als medewerker Opleiden en Ontwikkelen het aanspreekpunt voor de MagentAcademy, het eigen opleidings- en ontwikkelingsinstituut van Magentazorg. “Vanuit de academy organiseren en faciliteren wij alle opleidingen en cursussen voor onze (nieuwe) medewerkers”, licht Marieke toe. “Denk bijvoorbeeld aan BBL-opleidingen tot verzorgende of verpleegkundige, korte trainingen en individuele scholing. Zelf werk ik hier nu vijf jaar en in die tijd is de MagentAcademy enorm gegroeid. Hierdoor kunnen we veel ontwikkelingsmogelijkheden aan onze werknemers bieden.”

Van opleidingen tot e-learnings
“Echt iedereen bij Magentazorg - van de huishoudelijk ondersteuner tot verpleegkundig specialisten en administratief medewerkers - kan bij de MagentAcademy terecht”, vertelt Marieke enthousiast verder. “Daarnaast bieden we opleidingen voor nieuwe medewerkers en zij-instromers. Vaak is dit een combinatie tussen werken en leren. Als leerling word je gekoppeld aan een werkbegeleider op de werkvloer. Zo kun je theoretische kennis meteen in de praktijk toepassen. Het is altijd een mooi moment om de leerlingen achteraf weer te spreken en te horen dat ze blij zijn met hun keuze om de opleiding te volgen.”

Naast opleidingen biedt Magentazorg ook een ontwikkelingsbudget en verschillende e-learnings aan. “Elke medewerker heeft budget om te besteden aan ontwikkeling, zoals een cursus of een congres”, licht Marieke toe. “Bovendien bieden we standaard e-learnings aan via onze online leeromgeving. Hier houden werknemers hun kennis – bijvoorbeeld over verplichte, technische handelingen op de werkvloer - up-to-date.”

Blijven ontwikkelen
Ondanks het al mooie aanbod aan ontwikkelingsmogelijkheden, staat de MagentAcademy zelf ook niet stil. “Er zijn altijd mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen bij Magentazorg, of het nou via een cursus of opleiding is, maar er valt absoluut nog meer te behalen”, vertelt Marieke gedreven. “In de toekomst willen we daarom nog meer opleidingen en cursussen aanbieden. Dit blijft namelijk een ontzettend belangrijk onderdeel van Magentazorg, we zijn een echt leerbedrijf.”

Wil je hier meer over weten? Neem dan gerust contact op met de MagentAcademy via 072 575 36 86 of via magentacademy@magentazorg.nl.

Heb je een vraag?

We helpen je graag! We zijn bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 17:30 uur.