Toekomstplannen en de kracht van thuisbegeleiding

Toekomstplannen en de kracht van thuisbegeleiding

10 juni 2022

Een interview met Linda Hofman, manager thuisbegeleiding, en Isabelle Rodriguez Lopez-Valcq, cliëntbegeleidster

Als één ding zeker is bij Magentazorg, dan is het wel dat de cliënt altijd centraal staat. Ook Linda en Isabelle - beiden werkzaam in de thuisbegeleiding - maken zich daar hard voor. In de thuisbegeleiding worden cliënten thuis ondersteund in het dagelijks leven. “Ik geloof ontzettend in de kracht van langer thuis wonen”, licht Linda, manager thuisbegeleiding, toe. “We willen dan ook zorgen dat mensen zo lang mogelijk thuis kunnen blijven. Tijdens het werk zien we hierdoor hele diverse cliënten, van GGZ tot dementie en parkinson. Zelf vind ik het daardoor een ongelooflijk leuk werkveld.”

Werken in de thuisbegeleiding
Isabelle, cliëntbegeleidster, koos hierbij bewust voor een begeleidende rol: “We komen bij de mensen thuis en helpen bij de dagelijkse gang van zaken, maar ook bij problemen of incidenten. Het doel is om de cliënten zelfredzaam te houden. Op die manier kunnen we echt iets betekenen voor de mens. Bij elke cliënt gebruik je weer andere vaardigheden en zet je andere processen in werking. Ook de samenwerking met het team is een mooi aspect van het werk. Er is altijd steun voor elkaar en samen zoeken we naar oplossingen voor complexe uitdagingen. Je merkt dat je daardoor niet alleen als team, maar ook persoonlijk groeit. Ik vind het mooi dat je dat samen kunt bereiken.”

Groei en visie
Ook de thuisbegeleiding binnen Magentazorg zet grote stappen. Linda trad pas kort geleden – afgelopen september om precies te zijn - als manager aan, maar Isabelle merkt de veranderingen al meteen op. “In de korte tijd dat Linda er is, zijn er bijvoorbeeld werkgroepen opgericht binnen de thuisbegeleiding”, licht ze toe. “Elke groep buigt zich over een ander onderdeel. Zo hebben we een groep voor planningen, ICT & formulierenstroom, en ikzelf zit bij de werkgroep thuisbegeleiding breed. Daarin werken we aan het vergroten van de naamsbekendheid van de thuisbegeleiding van Magentazorg.”

Genoeg te doen dus, weet ook Linda. “We willen de thuisbegeleiding zorg echt op de kaart zetten”, legt ze uit. “Over vijf jaar hoop ik dat we nog meer geïntegreerde zorg kunnen bieden. Het is ons doel om een product te leveren waarbij we de juiste zorg op de juiste plek hebben, al onze systemen geïntegreerd zijn en de scheiding tussen verpleging en verzorging, behandeling, huishoudelijke ondersteuning, dagbesteding en thuisbegeleiding is vervaagd. We weten elkaar nu ook al steeds beter te vinden.”

Trots op het team
In die visie hebben Linda en Isabelle het volste vertrouwen. “Het is gaaf dat we volop de ruimte krijgen om stappen te maken”, deelt Isabelle. Linda kan dat alleen maar beamen. “Ik ben super trots op mijn team en wat we al bereikt hebben met elkaar”, vertelt ze geïnspireerd. “Geen vraag is te veel en iedereen is bereid om mee te denken. Dat maakt dat we de cliënt echt centraal kunnen zetten.”

 

Heb je een vraag?

We helpen je graag! We zijn bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 17:30 uur.