Tijdelijk bijspringen in de zorg wegens Covid-19, Marit Landman doet het gewoon

Tijdelijk bijspringen in de zorg wegens Covid-19, Marit Landman doet het gewoon

17 december 2021

De druk op zorg is door Covid-19 ontzettend hoog, dat zal niemand ontgaan zijn. Ook bij Magentazorg voelen we dit dagelijks. Gelukkig blijft de drive om goede zorg te leveren én elkaar te helpen ook hoog. Dat geldt zeker voor Marit Landman. Zij legt tijdelijk haar werk op de zorgadministratie neer om haar collega’s in de zorg te ondersteunen.

“In januari werk ik al 21 jaar bij Magentazorg”, vertelt Marit enthousiast. “Ik begon als verzorgende IG, maar helaas kon ik dit vanwege mijn eigen gezondheid niet volhouden. Vervolgens ben ik op de administratie terechtgekomen. Maar de zorg is altijd in mijn hart blijven zitten en ligt me goed. Nu ik zie dat de druk bij mijn collega’s weer oploopt, wil ik graag mijn steentje bijdragen. Daarom leg ik de komende tijd mijn administratieve werk neer en maak ik me op een andere plek nuttig.”

Dit is niet de eerste keer dat Marit bijspringt. Ook vorig jaar was ze tijdens de piekmomenten in de zorg te vinden. “Ik ben vooral ondersteunend”, licht Marit toe. “Denk aan het wassen en aankleden van cliënten of het geven van een broodje. Je voelt de waardering in het team, collega’s zijn oprecht blij dat ik er ben en houden zo meer tijd over voor andere dingen. Ik wil dan ook iedereen aanmoedigen om hetzelfde te doen als die mogelijkheid er is!”

Heb je een vraag?

We helpen je graag! We zijn bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 17:30 uur.