THE MAgentaweek bij Magentazorg

THE MAgentaweek bij Magentazorg

4 maart 2022

Afgelopen week was het THE MAgentaweek bij Magentazorg! Deze themaweek stond in het teken van hygiëne en gedrag. Hygiëne en het naleven van regels rondom hygiëne zijn in de zorg van groot belang. Daarom zijn er in deze speciale week diverse leuke en leerzame activiteiten voor onze medewerkers georganiseerd om de bewustwording rondom hygiëne te bevorderen.

Wie is de Mol? en UV lamp instructie
Zo speelden medewerkers het spel Wie is de Mol? waarbij ze op zoek gingen naar ‘Mollen’ (geïnstrueerde collega’s die zich bewust, op momenten dat dit kon, niet hielden aan de algemene hygiëneregels en kledingvoorschriften). Aan de medewerkers de taak om de Mollen te ontmaskeren, aan te spreken op het onjuiste gedrag en het gewenste gedrag te benoemen. Ook konden medewerkers een instructie van de UV lamp bijwonen waarmee inzicht wordt verkregen in hoe handhygiëne is toegepast. Verder kregen medewerkers de mogelijkheid hun kennis over hygiëne en infectiepreventie te vergroten door het spelen van de online game Infectionary.

Escape room en leeftijd simulatiepak
Daarnaast zijn er activiteiten georganiseerd die het begrip voor ‘ouder worden’ vergroten, waaronder de escape room in een caravan: De Mobiele Verwarring. Dit is een educatieve ervaring over dementie waarbij medewerkers aan de hand van het oplossen van puzzels iets leren over het omgaan met mensen met dementie. Ook konden medewerkers, door middel van het uitproberen van een pak dat verouderingseffecten simuleert, ervaren hoe het is om ouder te zijn en alles niet meer zo makkelijk en soepel gaat. Tevens zijn er workshops weerbaarheid aangeboden waarbij medewerkers aan de slag zijn gegaan met hun vaardigheden in conflictsituaties.

Als cadeautje kregen de zorgmedewerkers in deze themaweek een zorghorloge zodat ze op hygiënische manier toch bij de tijd kunnen zijn. Kortom, een leerzame geslaagde themaweek!

Fotogalerij

THE MAgentaweek bij Magentazorg
THE MAgentaweek bij Magentazorg
THE MAgentaweek bij Magentazorg
THE MAgentaweek bij Magentazorg
THE MAgentaweek bij Magentazorg

Heb je een vraag?

We helpen je graag! We zijn bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 17:30 uur.