Succesvolle inzet beeldzorg bij cliënten Magentazorg

Succesvolle inzet beeldzorg bij cliënten Magentazorg

6 juli 2023

Voor verschillende zorgvragen van cliënten thuis zet Magentazorg sinds begin dit jaar zorg op afstand, oftewel beeldzorg, in. Via een tablet voert het centrale beeldzorgteam gesprekken met cliënten. Hierdoor hoeven cliënten niet thuis te blijven om zorg te ontvangen en behouden zij meer de regie over hun dag.

Beeldzorg is het verlenen van zorg via een beeldscherm. De cliënt krijgt een tablet in bruikleen. Op deze tablet wordt de cliënt gebeld door een van de zorgmedewerkers van het centrale beeldzorgteam gevestigd in Heerhugowaard. Magentazorg werkt, net als meerdere partijen in de regio, met de tablets van Compaan. Beeldzorg wordt ingezet bij geplande zorgmomenten waaronder medicatiecontrole, wond- en stomacontrole, mantelzorgondersteuning en bij het aanleren van verpleegtechnische handelingen. Er zijn geen kosten verbonden aan beeldzorg.

Beeldzorg tijdens revalidatietraject
Beeldzorg wordt niet alleen in de thuissituatie aangeboden. Wanneer een cliënt revalideert in Revalidatiecentrum Magentazorg in Oudorp en daarna thuiszorg nodig heeft, kan beeldzorg al tijdens het revalidatietraject worden ingezet. Dat geeft de cliënt en familie de tijd om te wennen aan het ontvangen van beeldzorg en de overstap naar huis te vergemakkelijken.

Meer vrijheid
Cliënten geven aan door het gebruik van beeldzorg meer vrijheid te hebben. Ze kunnen de tablet, voorzien van een 4G kaartje, overal mee naartoe nemen en hoeven niet meer thuis te blijven om zorg te ontvangen. Ook ervaren zij het contact via een beeldscherm als erg prettig, zorgvragen kunnen snel en direct worden besproken. Cliënten kunnen op de tablet ook spelletjes spelen en bijvoorbeeld het nieuws lezen. Naast cliënten, zijn ook familieleden enthousiast. Zij kunnen middels de tablet bellen en foto's delen met hun familielid en bijvoorbeeld afspraken in de agenda zetten.

Doorontwikkeling
De komende tijd worden de mogelijkheden voor cliënten en zorgverleners uitgebreid. Zo kan er een driegesprek plaatsvinden met andere hulpverleners zoals huisartsen en ziekenhuismedewerkers. Ook kunnen cliënten een terugbelverzoek plaatsen of zelf met iemand in contact komen als zij behoefte hebben aan een praatje.

Meer informatie
Meer informatie over beeldbellen vindt u op magentazorg.nl/beeldzorg of neem contact op met de wijkverpleegkundigen via servicecentrum@magentazorg.nl.

Bekijk ook de beeldzorg video:

Maayke Kester

Heb je een vraag?

We helpen je graag! We zijn bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 17:30 uur.