Ontwikkelingsmogelijkheden binnen Magentazorg: het pad van Marloes Jekkers

Ontwikkelingsmogelijkheden binnen Magentazorg: het pad van Marloes Jekkers

16 februari 2024

Al bijna zeven jaar werkt Marloes nu bij Magentazorg. In die zeven jaar groeide ze door tot Coördinator Verzorgende IG en nu krijgt ze de kans om naast haar werk de opleiding tot Persoonlijk Begeleider te volgen. Vol enthousiasme deelt Marloes haar verhaal over haar carrière bij Magentazorg en hoe ze als leerling begon aan de opleiding Verzorgende IG.

Een nieuwe uitdaging
Zeven jaar geleden startte Marloes als Leerling Verzorgende IG bij Magentazorg. Nadat ze jarenlang met veel plezier in een winkel had gewerkt, was ze toe aan iets nieuws. “Ik miste de mogelijkheid om door te groeien en mezelf te ontwikkelen en uit te dagen." Toen ik mij dit realiseerde, wist ik dat ik op zoek moest naar iets nieuws”, vertelt Marloes.

Via haar ouders - die jarenlang zelf in de zorg werkten - komt ze in aanraking met Magentazorg. “Ik had gelijk een goede eerste indruk: een fijne organisatie, leuke collega’s en dicht bij huis. Precies wat ik zocht.” De overstap naar Magentazorg was snel gemaakt en zo startte Marloes als Leerling Verzorgende IG. Een keuze waar ze nooit spijt van heeft gehad. “De liefde voor de mensen en de zorg was er immers altijd al”, lacht Marloes.

Doorgroeien
Magentazorg ondersteunt Marloes om te blijven ontwikkelen in haar werk. Zo begon ze als Leerling Verzorgende IG en groeide ze door naar Verzorgende IG en uiteindelijk naar Coördinator Verzorgende IG. “Dankzij de mogelijkheden die Magentazorg biedt, kon ik deze stappen zetten in mijn carrière”, deelt Marloes enthousiast. “Bij Magentazorg krijg je een eigen leercoach die je bij staat in je ontwikkeling. Mijn leercoach heeft mij altijd ontzettend goed begeleid en gewezen op mogelijkheden wat betreft functies maar ook wat betreft het werken in andere teams of locaties van Magentazorg. Ik kon altijd bij haar terecht om even te sparren of te overleggen.”

Opleiding Persoonlijk Begeleider
Bij Magentazorg worden er geregeld vanuit de MagentAcademy opleidingen aangeboden via het intranet.  Zo kwam Marloes daar ook de opleiding Persoonlijk Begeleider tegen. Ze sprak direct haar enthousiasme over deze opleiding uit bij haar leercoach. “Mensen zijn zo puur en hebben je nodig, ze leunen op jou als persoon. Dat vind ik heel bijzonder aan de rol als Persoonlijk  Begeleider”. Haar leercoach staat goed in contact met het ROC en het Horizon College in de regio en kon haar daardoor alles vertellen over de opleiding en daarna solliciteerde Marloes direct. ‘‘Het initiatief ligt bij jezelf, maar bij Magentazorg word je wel aangemoedigd om jezelf te blijven ontwikkelen”, sluit Marloes enthousiast af.

Wil jij jezelf ook verder ontwikkelen? Kom dan werken bij Magentazorg? Bekijk hier onze vacatures en solliciteer direct!

Heb je een vraag?

We helpen je graag! We zijn bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 17:30 uur.