Niks staat jouw groei bij Magentazorg in de weg

Niks staat jouw groei bij Magentazorg in de weg

11 april 2022

Een interview met Debbie Neuteboom, manager zorg aan huis, en Manon Bakkum, verpleegkundige zorg aan huis

Van de MagentAcademy tot ‘learning on the job’ en volop mogelijkheden om door te groeien: bij Magentazorg zijn overal kansen om jezelf te ontwikkelen. Daar zet ook Debbie Neuteboom – manager zorg aan huis – zich dagelijks voor in: “We kijken altijd hoe we alles uit onze Magentazorgers kunnen halen en we willen iedereen de mogelijkheid bieden om de volgende stap te zetten. Die visie neemt veel kansen met zich mee.”

Mooie stappen
Een schoolvoorbeeld is Manon Bakkum, nu verpleegkundige in het wijkteam van Magentazorg. Manon zat de eerste 20 jaar van haar werkende leven in de bloemen en kwam er - na de verzorging van haar oppaskindje - achter dat ze de zorg wel heel leuk vond. In 2012 was haar switch een feit en begon ze als helpende in het magentaroze. Haar manager spoorde haar vervolgens al snel aan om de opleiding tot verzorgende IG te volgen. “Toen dacht ik, dat ga ik doen!”, vertelt Manon lachend. “Daarna deed ik ook nog de verpleegkundige opleiding en op dit moment specialiseer ik mezelf tot parkinson verpleegkundige.”

“Als je wilt, kun je binnen Magentazorg dus echt stappen maken”, gaat Manon enthousiast verder. “Met al die opleidingen zou je het misschien niet zeggen, maar zelf ben ik iemand van de praktijk. Ik vind het belangrijk om de theorie te combineren met het leren ‘on the job’, het is fijn dat ik daar zoveel kansen voor krijg. Ik merk dat het vooral belangrijk is om je eigen wensen aan te geven, dan zijn er eigenlijk altijd mogelijkheden.” “Vraag hiervoor gerust een gesprekje aan bij je manager”, voegt Debbie toe. “We zijn altijd benieuwd naar jouw ideeën en ambities.”

De mogelijkheden zijn eindeloos
Naast de opleidingsmogelijkheden, probeert Magentazorg ook op andere manieren de ontwikkeling te faciliteren én te stimuleren. “Om bijvoorbeeld de technische vaardigheden bij te houden, volgt iedereen verplicht een stukje scholing via de MagentAcademy ”, deelt Debbie. “De opgedane kennis moet ook getoetst worden, daarvoor hebben we nu drie vaste momenten in het jaar. Een groot voordeel: eerder gebeurde het aftoetsen namelijk tussen de werkzaamheden door. Nu heeft iedereen de kans om zich goed voor te bereiden en de kennis op peil te houden.” En tijdens die vaste momenten kun je Manon weer treffen. “Ik mag nu collega’s aftoetsen”, vertelt Manon enthousiast. “Ook die bevoegdheid stond op mijn wensenlijst. De mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen zijn dus heel breed. Ik merk dat je hierin veel vertrouwen en vrijheid krijgt. Als je je kans pakt, houdt niks jouw groei tegen.”

Heb je een vraag?

We helpen je graag! We zijn bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 17:30 uur.