Medewerker Maaike behaalt brons tijdens NK Verzorgende IG

Medewerker Maaike behaalt brons tijdens NK Verzorgende IG

18 april 2023

Maaike van der Steen (19) heeft brons behaald in de categorie Verzorgende IG tijdens Skills Heroes, het Nederlands kampioenschap voor mbo-studenten. Maaike komt uit Heiloo en volgt de opleiding Verzorgende IG bij het Horizon College in Alkmaar. Ze loopt stage bij het revalidatiecentrum op de afdeling orthopedie en trauma. In de weekenden werkt Maaike als Helpende plus op Zuyder Waert op de afdeling Kust.

Maaike, vertel ons meer…
“Ik heb meegedaan aan Skills Heroes. Veel mensen weten niet wat het is en wat je er allemaal voor moet doen, maar Skills Heroes zijn vakwedstrijden voor mbo-studenten. Voordat ik meedeed heb ik een voorronde gedaan op school. Hier deden 5 studenten aan mee. Tijdens de voorrondes moesten we een casus uitvoeren. Elke maandagavond oefende ik samen met twee verpleegkundigen van het Noordwest Ziekenhuis en met onze begeleider. Ik ben toen eerste geworden."

En toen?
“Dat betekende dat ik mocht meedoen met de kwalificatieronde op 26 januari. Er deden meer dan 20 deelnemers mee met de kwalificatieronde. Ik moest twee casussen uitvoeren en rapporteren. Ook moest ik een lichaam tekenen; een grote bloedsomloop, een kleine bloedsomloop en alle organen. Ook moest ik tekenen hoe een CVA eruitzag en aangeven wat zuurstofarm en zuurstofrijk bloed is. Op 27 januari kregen we de uitslag te horen via een video. En ja ik zat ertussen! Toen was ik dus door naar het NK Skills Heroes. Dan ga je dus strijden voor de beste Verzorgende IG van heel Nederland."

Het Nederlands Kampioenschap Verzorgende IG
"Op 23 en 24 maart werd het NK gehouden in de RAI in Amsterdam. De opdrachten waren verdeeld over twee dagen. De eerste dag kreeg ik casussen en tekenen. Een van de casussen ging over een zorgvrager die last had van hartfalen. Ik moest zuurstof toedienen en helpen met de avondzorg. Dit heb ik daarna ook moeten rapporteren. Daarna moest ik een spijsverteringsstelsel tekenen."

Hoe zag de tweede dag eruit?
"De tweede dag zou ik een casus krijgen van een mevrouw die thuiszorg kreeg en de opdracht was om steunkousen aan te doen en mevrouw medicijnen te geven. Toen ik aankwam dacht ik “Waar is de client?” Ze bleek op de grond te liggen en ik moest haar dus reanimeren. Voor de presentatie konden we een onderwerp uitkiezen. Ik koos voor de digitale armband voor mensen met epilepsie."

De uitslag
"Op 24 maart kreeg ik in de avond de uitslag te horen. Ik bleek derde te zijn geworden! ben supertrots dat ik zo hoog ben geëindigd. Over twee jaar wil ik weer meedoen, maar dan als verpleegkundige!”

Wat vind je zo leuk aan werken in de zorg?
"Het contact maken met de cliënt. Je leert de persoon kennen en je achterhaalt wat er met de cliënt loos is. Hier leer ik veel van. Er zijn zoveel soorten dementie. Ik vind het interessant om te leren hoe je daarmee kunt omgaan. Verder heb ik een heel leuk team waar ik mee werk en dat geldt ook voor mijn stageplek op het revalidatiecentrum."

Bekijk de prijsuitreiking van het NK, vanaf 1:51:30 hier

Maayke Kester

Heb je een vraag?

We helpen je graag! We zijn bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 17:30 uur.