Gezellige reuring in de wijk bij Magenta’s fietscafé

Gezellige reuring in de wijk bij Magenta’s fietscafé

30 juni 2023

Vrijdag 30 juni is het officiële startsein gegeven voor de inzet van Magenta’s fietscafé in Heerhugowaard. Suzan Ernst, directeur zorg aan huis bij Magentazorg, kreeg in het bijzijn van samenwerkingspartners Wonen Plus Welzijn en MET de sleutels van het ‘mobiele’ café overhandigd van Artur Margarida Lopes van De Fietsfabriek. Op naar minder eenzaamheid en meer gezelligheid in de wijk.

Magentazorg zet zich samen met Wonen Plus Welzijn en MET in voor meer contact en onderlinge verbinding in de wijk. Met Magenta’s fietscafé wordt een sociaal moment gecreëerd waarbij buurtbewoners elkaar kunnen ontmoeten en waarbij ze terecht kunnen met een vraag over zorg of welzijn.

Ontmoeten en verbinden
Bij de eerste standplaats van Magenta’s fietscafé in Heerhugowaard, de Bloemaertlaan in de schilderwijk, zijn vrijdag verschillende buurtbewoners langsgekomen. Onder het genot van een kopje koffie en petit four zijn mooie gesprekjes gevoerd en is informatie gegeven over de mogelijkheden voor sociaal contact en zorghulpmiddelen. Een buurtbewoonster, al tientallen jaren woonachtig in de Schilderswijk, vindt de reuring wel gezellig en waardeert het initiatief. Ze geeft aan dat ze tegenwoordig niet al haar buren meer kent: “Dat is wel jammer”. Twee andere wijkgenoten die elkaar een tijd niet gezien hebben komen elkaar bij Magenta’s fietscafé tegen, raken in gesprek en vragen elkaar hoe het gaat. “Dit is waar we het voor doen; buurtbewoners met elkaar in verbinding brengen”, aldus Suzan Ernst.

Verschillende locaties
Magenta’s fietscafé zal komende maanden op meerdere plekken in Heerhugowaard staan om buurtbewoners te verbinden en vragen over zorg en welzijn te beantwoorden. Aanmelden voor een bezoek is niet nodig.

Maayke Kester

Heb je een vraag?

We helpen je graag! We zijn bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 17:30 uur.