Een nieuwe passie ontdekken bij Magentazorg

Een nieuwe passie ontdekken bij Magentazorg

1 juli 2022

Een interview met Denise Heinis, vrijwilliger bij Magentazorg

De corona crisis was een moeilijke periode voor de zorg. Veel overwerken, eenzame ouderen en een tekort aan IC bedden. Gelukkig waren daar mensen zoals Denise - vrijwilliger bij Magentazorg - om te hulp te schieten. Zij heeft mede door de corona periode een nieuwe passie gevonden, namelijk de zorg.

Een beetje liefde
Denise werkt heel haar leven al in de horeca, wat ze met veel plezier doet. Helaas kwam ze door de corona crisis thuis te zitten. “In de eerste lockdown was dat nog wel te doen” vertelt Denise. “Het was lekker weer en dat maakte het thuiszitten iets beter.” Helaas bleef het niet bij één lockdown. Hierdoor vroeg ze zich af: “Welke doelgroep kan wel wat meer aandacht en liefde gebruiken?”. Zo kwam ze terecht bij de ouderenzorg.

Twee dagen in de week helpt Denise op een afdeling in locatie Zuyder Waert in Heerhugowaard. “Op dinsdagochtend ben ik fietsvrijwilliger. Dan ga ik altijd fietsen met een vaste bewoner op een duofiets” gaat Denise verder. “Afhankelijk van het weer kan dat buiten of binnen. En op woensdag help ik altijd bij het ondersteunen van sport en bewegen, dan gaan we met iedereen bewegen die daar behoefte aan heeft. Het mooie is dat iedereen hier op zijn of haar eigen niveau mee kan doen, dus het is heel laagdrempelig. Iemand in een rolstoel moet mee kunnen doen, maar iemand die kan lopen ook.” Denise is erg trots op haar werk als vrijwilliger. “Het is heel fijn om te zien dat de cliënten je werk waarderen. Ik kan me voorstellen dat ouderen eenzaam zijn, ondanks dat ze wel bezoek krijgen van bijvoorbeeld familie. Ik ben erg blij dat ik daar een steentje aan kan bijdragen.”

Van je passie je werk maken
Momenteel combineert Denise haar werk in de horeca met het vrijwilligerswerk bij Magentazorg. Maar over drie maanden stopt ze in de horeca en gaat ze van haar passie haar werk maken door fulltime aan de slag te gaan bij Magentazorg. Ze gaat een interne opleiding volgen tot helpende plus. “Nu kan ik ook echt meer de zorgkant van de organisatie meemaken” vertelt Denise. “Op dit moment zit ik natuurlijk meer aan de welzijns kant, maar daar komt dan verandering in. Dan zal ik gaan helpen met bijvoorbeeld het aankleden en douchen van de bewoners ‘s ochtends. Ik ben super enthousiast om op deze manier te leren en te zien wat de toekomst nog gaat brengen!”

Word ook vrijwilliger!
Door de ondersteuning van vrijwilligers is er zo veel meer mogelijk voor cliënten. Dat maakt nu net het verschil! Wil je ook vrijwilligerswerk doen bij Magentazorg? Check onderstaande link en meld je aan, je bent van harte welkom! 

Vrijwilligerswerk bij Magentazorg

Heb je een vraag?

We helpen je graag! We zijn bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 17:30 uur.