Een interview met Miranda, vrijwilliger bij Magentazorg

Een interview met Miranda, vrijwilliger bij Magentazorg

27 juni 2024

Sinds drie maanden zet Miranda zich als kookvrijwilliger in bij Magentazorg op locatie Nieuw Varne in Heiloo. Vol enthousiasme vertelt zij alles over haar ervaringen en de combinatie van vrijwilligerswerk met haar huidige baan.

Miranda, een bloemiste in hart en nieren, werkt namelijk in een mooie bloemenzaak in Amsterdam. De afgelopen jaren wilde ze beginnen met vrijwilligerswerk, maar ze wist niet precies wat ze dan wilde doen. Via de lokale krant van Heiloo stuitte ze op een advertentie van Magentazorg voor kookvrijwilligers. “Koken is een tweede liefde van mij”, vertelt Miranda. “Daarom is dit voor mij de ideale manier om vrijwilligerswerk te doen. Ik ben met mijn handen bezig én werk veel met mensen samen. Daarnaast is het heel leerzaam. Zelf heb ik geen ervaring in de zorg, maar door vragen te stellen leer ik veel.”

Allemaal samen aan tafel
Als vrijwilliger kookt Miranda elke dinsdag op afdeling Kattenberg in woonzorglocatie Nieuw Varne. Om vier uur ‘s middags begint zij met de voorbereidingen, en om half zes zit iedereen samen aan tafel. Haar recepten variëren van broccolischotels tot Indonesische gerechten, vertelt Miranda enthousiast: Een bewoonster komt oorspronkelijk uit Indonesië. Samen hebben wij een heerlijk Indonesisch gerecht gemaakt, de andere bewoners sprongen ook bij om te helpen. Dat was heel leuk! Rond half 7 rond ik mijn werk af, maar soms loopt dit uit als ik gezellig met de bewoners zit te kletsen. Stiekem vind ik dit alleen maar leuk!”

Iets terugdoen voor de maatschappij
Miranda werkt vier dagen per week als bloemist in Amsterdam. Hoe houdt ze voldoende tijd en energie voor beide verantwoordelijkheden? Daar heeft Miranda een duidelijk antwoord op: “Als bloemist maak ik lange dagen, maar op maandag ben ik vrij. Dat is echt mijn dag. Op dinsdag werk ik een paar uur als kookvrijwilliger. Dat is echt dankbaar werk en daarvan krijg ik, net zoals van mijn werk als bloemist, veel energie. Daarbij vind ik het belangrijk om iets terug te doen voor de maatschappij en het voelt goed dat ik de zorgmedewerkers kan ondersteunen bij hun werkzaamheden.”

Vrijwilligerswerk is leuk
Miranda is ‘zomaar’ in het vrijwilligerswerk gestapt, en verwachtte niet dat ze het eigenlijk zo leuk zou vinden. “De sfeer is positief en ik word vanuit de organisate goed op de hoogte gehouden van alle zaken. Er is veel ruimte voor eigen inbreng en ik vind het leuk om een glimlach op het gezicht van een bewoner te toveren. Dat zorgt ervoor dat ik er ook zelf altijd met een glimlach naartoe ga! Ik hoop dan ook dat nog veel meer mensen als vrijwilliger aan de slag gaan en wellicht een nieuwe wereld ontdekken.”   

Word ook vrijwilliger!
Door de ondersteuning van vrijwilligers is er zo veel meer mogelijk voor cliënten. Hiermee maak je het verschil! Wil je ook vrijwilligerswerk doen bij Magentazorg? Check onderstaande link en meld je aan, je bent van harte welkom!

Vrijwilligerswerk bij Magentazorg

Heb je een vraag?

We helpen je graag! We zijn bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 17:30 uur.