Een interview met Eelke Postma, vrijwilliger bij Magentazorg

Een interview met Eelke Postma, vrijwilliger bij Magentazorg

30 september 2022

Sinds 2020 zet Eelke zich in als vrijwilliger bij Magentazorg op locatie Oudtburgh in Bergen. Hij biedt als vrijwilliger tijd en aandacht en dit maakt het verschil voor de bewoners, “met 2 uur in de week draag je al wat bij” vertelt Eelke. Vol passie deelt hij zijn verhaal.

In het dagelijkse leven is Eelke piloot. Zijn dagen thuis brengt hij graag door met zijn gezin en sinds twee jaar hoort daar - mede dankzij zijn kinderen - ook vrijwilligerswerk bij. “Als ik thuis de straat uitloopt, kom ik op het terrein van Oudtburgh”, vertelt Eelke enthousiast. “Hier lopen geitjes rond en dit vinden mijn kinderen natuurlijk fantastisch. Altijd wanneer ik een paar dagen thuis ben, gaan we hier naartoe. “Tijdens de corona tijd vonden deze wekelijkse bezoekjes bijna dagelijks plaats en om deze reden wilde Eelke graag wat terug doen: “Ik kwam hier zo vaak en vroeg mezelf af of ik mezelf niet nuttig kon maken. Daarom heb ik me aangemeld als vrijwilliger bij Magentazorg”.

De kleine extraatjes
Wekelijks gaat Eelke aan de slag als fietsvrijwilliger. ”Ik fiets altijd met dezelfde meneer op een duofiets, vaak zijn we een uur tot anderhalf uur onderweg. Door de duinen, naar het strand of gewoon in de omgeving”, vertelt Eelke verder. “Mijn ‘fietsgenoot’ kan urenlang kletsen, dit maakt het elke keer weer ontzettend gezellig. Daarbij is het fijn om te zien hoe hij geniet van de fietstocht”, zegt Eelke.

Het werk als vrijwilliger geeft Eelke dan ook veel voldoening: “je haalt de bewoners even uit hun dagelijkse omgeving en je laat ze een andere omgeving  zien. Daarnaast ontzorg ik de medewerkers van Magentazorg en de familie op deze manier voor 2 uur.”

Een verrijking van jezelf
Meer dan die 2 uur heb je ook niet nodig om het verschil te maken. Als piloot heeft Eelke een druk leven, toch lukt het hem om elke week tijd vrij te maken en te fietsen met de bewoners van Oudtburgh. Hiermee wil hij laten zien dat vrijwilligerswerk niet veel tijd hoeft te kosten. “Met 2 uur in de week draag je al wat bij”, vertelt Eelke. “Juist als vrijwilliger kan je het verschil maken en bewoners wat extra’s bieden. Je kunt een medewerker niet weghalen van de groep om één op één te fietsen, een vrijwilliger kan dit wel.” Zeker rondom de week van de eenzaamheid willen we extra stil staan bij wat je als vrijwilliger voor bewoners van o.a. Magentazorg kunt betekenen.

“Daarnaast is het werken als vrijwilliger ook gewoon leuk”, sluit Eelke trots af. “Elke keer bevind ik mij in een andere wereld, een wereld waar ik tot nu toe nog geen kennis mee had gemaakt. Het is echt een verrijking van jezelf.”

Word ook vrijwilliger!
Door de ondersteuning van vrijwilligers is er zo veel meer mogelijk voor cliënten. Hiermee maak je het verschil! Wil je ook vrijwilligerswerk doen bij Magentazorg? Check onderstaande link en meld je aan, je bent van harte welkom!

Vrijwilligerswerk bij Magentazorg

 

Heb je een vraag?

We helpen je graag! We zijn bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 17:30 uur.