Doorwerken na je pensioen: voor Ria is er nóg geen reden om te stoppen  

Doorwerken na je pensioen: voor Ria is er nóg geen reden om te stoppen  

2 mei 2022

Een interview met Ria, verzorgende IG

Ria, verzorgende IG bij Magentazorg, heeft genoeg leuke dingen om zich na haar pensioen op te storten: een gezellig sociaal leven, maar liefst vier kleinkinderen en een belangstelling voor theater en muziek. Maar óók haar werk hoort in dit rijtje thuis.

Toen ze op haar 66ste met pensioen kon, wilde ze dan ook nog helemaal niet stoppen. Nu - 4 jaar later - zie je haar nog steeds twee keer per week in het Magentaroze verschijnen. “Van anderen hoor ik vaak: als ik met pensioen ga, ga ik leuke dingen doen”, vertelt Ria. “Zelf vind ik werken met mensen gewoon hartstikke leuk, daar krijg ik energie van. Zolang de balans goed is, is er voor mij geen reden om te stoppen.”

Persoonlijke aandacht
Ondertussen is Ria al 20 jaar een vast gezicht bij Magentazorg en als verzorgende IG werkt ze nu nog twee avonddiensten in de week. Mijn dag is goed als de mensen voldaan in bed liggen en fijn de nacht in kunnen. Ik beweeg ook altijd graag met de cliënten mee en werk op hun volgorde. Zo vraag ik altijd; wat wilt u eerst doen? Daarnaast vind ik het belangrijk om échte en persoonlijke aandacht te geven en belangstelling te hebben voor wat degene bezighoudt. Ik vind het bijvoorbeeld mooi om te zien dat zelfs mensen van 100 jaar oud nog toekomstgericht kunnen zijn en invulling geven aan hun dagelijks leven geven.

Heb je een vraag?

We helpen je graag! We zijn bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 17:30 uur.