Collega aan het woord

Collega aan het woord

22 juni 2021

Werken bij Magentazorg betekent werken met zorgtoppers met een écht zorghart. Samen zetten we ons in om kleur aan de dag van kwetsbare ouderen te geven. Elke dag weer. Collega Anneke Joustra, hulp bij het huishouden, vertelt…

Mijn naam is Anneke Joustra en ik werk nu 12,5 jaar met veel plezier als huishoudelijk ondersteuner bij Magentazorg. 16 tot 21 uur in de week ondersteun ik cliënten in de regio Heerhugowaard bij huishoudelijke taken.

Daarnaast help ik ook bij andere werkzaamheden waaronder klussen in huis die cliënten zelf niet meer kunnen uitvoeren. Zo maak ik een cliënt heel erg blij met het vervangen van een kastscharnier, het aandraaien van schroefjes , of het weer tevoorschijn toveren van “verdwenen” tv-zenders.

Waardering

Het leukste aan mijn werk vind ik dat je heel veel verschillende mensen ontmoet met een soortgelijke hulpvraag. Het werken in de zorg is heel afwisselend, uitdagend en geeft voldoening. Wat ik fijn vind is dat de cliënten heel dankbaar zijn als je ze helpt met de verschillende taken. Naast de huishoudelijke taken ook even de tv-zenders goed zetten. Het zijn kleine dingen die hen een extra glimlach bezorgen.

Ook vertrouwen ze jou hun vreugde, zorgen en verdriet toe. Ze vinden het soms prettig om een moment te hebben om daar over te praten. Door de jaren heen heb ik mooie, lieve, grappige en ontroerende complimenten van mijn cliënten mogen ontvangen: “Je had bij een klussenbus moeten gaan werken” en “Als ik er straks niet meer ben, kom je dan af en toe nog wel bij mij langs?”

Magentacademy

Er zijn veel doorgroeimogelijkheden bij Magentazorg en de organisatie stimuleert doorleren. Na de zomervakantie ga ik dan ook beginnen aan de Mbo-opleiding Helpende plus via de MagentAcademy. Ik heb heel veel zin om mij verder te ontwikkelen in dit mooie vakgebied.

 

Heb je een vraag?

We helpen je graag! We zijn bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 17:30 uur.