Als leerling krijg je volop kansen om jezelf te ontwikkelen

Als leerling krijg je volop kansen om jezelf te ontwikkelen

25 april 2022

Interview met Roy Korbijn, leerling verzorgende IG 

Elk jaar leert Magentazorg maar liefst 200 leerlingen de kneepjes van het zorgvak. Eén van hen is Roy Korbijn. Anderhalf jaar geleden besloot hij om zijn koksmuts af te zetten en het Magentaroze aan te trekken. Zijn roeping om voor mensen te zorgen werd door de coronacrisis weer aangewakkerd. Hij wilde méér doen, maar had daar in de horeca niet de ruimte voor. “Ik wilde heel graag helpen”, vertelt Roy gedreven. “Daarom ben ik afgelopen september gestart met de opleiding verzorgende IG bij Magentazorg. Ik heb geen moment teruggekeken, hier zit ik écht op mijn plek.”

Pas kennis direct toe in de praktijk
Magentazorg was een logische keuze voor Roy. Het is niet alleen de grootste zorgaanbieder in de regio Noord-Kennemerland, hier had hij ook zijn allereerste baantje en dat is toen erg goed bevallen. Als leerling is hij ondertussen 28 uur per week op de werkvloer te vinden en gaat hij 4 uur naar school. “Alles wat ik op maandag leer, kan ik dinsdag direct in de praktijk brengen”, licht Roy enthousiast toe. “Ik ben echt een ‘doener’, dus dat past goed bij mij. Daarnaast werken de andere leerlingen in mijn klas ook allemaal bij Magentazorg. Hierdoor kun je elkaar goed helpen, dat is heel fijn.”

Door de vele doelgroepen bij Magentazorg krijg je ook alle kans om jezelf breed te ontwikkelen. Sterker nog, dat wordt juist gestimuleerd. Tijdens de opleiding wissel je daarom in ieder geval één keer van locatie en afdeling. “Zo werk ik momenteel op de locatie Zuyder Waert, waar ik bewoners met dementie help”, vertelt Roy trots. “In september ga ik naar een andere locatie om kennis te maken met een nieuwe discipline.”

Werken met je hart is het mooiste wat er is
Ondertussen is Roy al bijna op de helft van de tweejarige opleiding aanbeland en heeft hij veel geleerd. Vooral dat je het vak van verzorgende IG absoluut niet moet onderschatten: “Dit werk is niet zo makkelijk als sommigen misschien denken. Ik hoor regelmatig dat iedereen mensen kan douchen of medicijnen kan geven, maar daar komt juist veel verantwoordelijkheid bij kijken.” Gelukkig krijg je er ook veel voor terug. “Je maakt zoveel mooie momenten mee”, zegt Roy met een glimlach op het gezicht. “Ik krijg veel energie van het contact met de mensen, zowel met de bewoners als met de familieleden. Dat is echt hartverwarmend.”

Ga ervoor en geniet ervan
Voor mensen die net beginnen aan het traject of nog twijfelen om de opleiding te volgen, heeft Roy een simpel advies: “Ga ervoor en geniet ervan. Je kan en mag hier zoveel leren. Als je graag wil werken met je hart en voor mensen wil zorgen, dan is dit echt de juiste stap. Ik heb zelf geen seconde spijt gehad.”

Wil jij je ook ontwikkelen tot verzorgende IG of trekt een andere opleiding je meer aan? Neem dan gerust contact op met de MagentAcademy via 072 575 36 86 of via magentacademy@magentazorg.nl. We vertellen je graag meer!

Heb je een vraag?

We helpen je graag! We zijn bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 17:30 uur.