Werken met je hart: Claudia Verdonk, verzorgende IG, vertelt...

Werken met je hart: Claudia Verdonk, verzorgende IG, vertelt...

13 januari 2023

Claudia Verdonk (21) - verzorgende IG, 2 jaar in dienst.

Vanaf 16-jarige leeftijd is Claudia werkzaam in de zorg als welzijnsassistente, hier is haar liefde voor het werken in de zorg ontstaan. Haar liefde voor mensen was er echter altijd al. Zo werkte zij eerst als activiteitenbegeleider maar na een meeloopdag in de zorg was ze verkocht. Ze besloot een opleiding te volgen als helpende en zo uiteindelijk door te groeien tot verzorgende IG. Gedurende haar opleiding is Claudia voor het eerst in aanraking gekomen met Magentazorg. “Ik mocht in mijn 3e leerjaar van mijn opleiding een voorkeur aangeven en heb toen Revalidatiecentrum Magentazorg opgegeven”. Inmiddels werkt ze ruim 2 jaar bij Magentazorg en heeft ze het nog elke dag naar haar zin.

Leermogelijkheden en diversiteit
Wat Claudia zo leuk vindt aan het werken bij Magentazorg? De leermogelijkheden en diversiteit, dit begon al tijdens haar stages en komt nu ook terug in haar huidige functie. “Binnen Magentazorg kun je jezelf leren ontdekken in verschillende perspectieven. Ook kun je doorgroeien in je leerdoelen met de juiste begeleiding”. Daarbij sta je als IG verzorger dicht bij het revalidatieproces van de cliënten en dit geeft veel voldoening, ligt ze toe. “Je bent volledig betrokken en gaat mee met de veranderingen. Maar ook de waardering die de cliënten hebben voor het werk dat je voor ze doet. Het in contact staan met de cliënten en het zorgen voor hen is de voldoening die ik heb in mijn werk. Maar bovenal het werken met mijn hart voor de zorg en het plezier.”

Als verzorgende IG is het je taak om de cliënt zo goed mogelijk te helpen en ben je betrokken bij de dagelijkse bezigheden en handelingen. Om deze reden is het werken met je hart voor Claudia het belangrijkste element in de zorg. “Je werkt met mensen, gevoelens/emoties, andere disciplines en familie. Door te werken met je hart laat je zien dat je je kunt inleven in de cliënt of familie. Werken met je hart is het beste fundament om op te bouwen, zo kun je ontdekken wie je bent en wat je kan”.

Het geven van vertrouwen
Waar Claudia het meest trots op is in haar werk is het behalen van haar diploma en de kans die ze kreeg om de verder te ontwikkelen als verzorgende IG in Revalidatiecentrum Magentazorg. “Ik ben trots dat ik deel uit kan maken van het revalidatieproces van cliënten en het geven van vertrouwen. Dat ik mag werken met verschillende disciplines zoals de quote zegt één team één taak, en dat ik de cliënten een lichtpuntje kan geven.”

Wil je ook, net als Claudia, als verzorgende IG aan de slag bij Magentazorg? Bekijk de vacatures en solliciteer direct! Of neem contact op via werkenbij@magentazorg.nl

Heb je een vraag?

We helpen je graag! We zijn bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 17:30 uur.