Werken met je hart: Gre Kesselaar, verzorgende IG, vertelt...

Werken met je hart: Gre Kesselaar, verzorgende IG, vertelt...

4 augustus 2023

Gre Kesselaar, verzorgende IG.

Bij Magentazorg zijn we trots op onze toegewijde medewerkers in de ouderenzorg. Een van die inspirerende mensen is Gre Kesselaar, een 67-jarige verzorgende IG die met passie en toewijding de bewoners van De Oude Trambaan ondersteunt. Het avontuur begon voor Gre op 39-jarige leeftijd, toen ze vol overtuiging besloot om de opleiding tot verzorgende IG te volgen. Wat aanvankelijk een spontane beslissing was, groeide al snel uit tot een diepe liefde voor de zorg. Gre wist direct dat ze de juiste keuze had gemaakt en heeft daar nooit spijt van gehad. Haar hart ligt bij de zorg, en dat straalt ze elke dag uit in haar werk.

De overstap naar Magentazorg
"Na veertien jaar werkervaring in een ander verpleeghuis begon ik te verlangen naar een kleinschaligere werkomgeving waar ik de bewoners de persoonlijke aandacht kon geven die ze verdienen", vertelt Gre. Ze zocht naar een plek waar ze verbonden kon zijn met de bewoners en hun welzijn centraal kon stellen. Zo kwam Gre bij Magentazorg terecht en ontdekte ze De Oude Trambaan in Alkmaar. Hier werk je op één huisje met 6 bewoners en heb je een prachtig uitzicht over het kanaal. "De kleinschaligheid en intieme sfeer op de Oude Trambaan spraken me direct aan. Het voelde als een warme en huiselijke omgeving waar bewoners zich echt thuis konden voelen." Het was precies de werkomgeving waar Gre naar op zoek was. Na een positief gesprek werd ze met open armen ontvangen.

Een plek om te groeien
Door de jaren heen kreeg Gre bij Magentazorg de mogelijkheid om zichzelf verder te ontwikkelen. Ze nam verschillende verantwoordelijkheden op zich, waaronder die van zorgcoördinator, en volgde diverse opleidingen. Volgens Gre is Magentazorg de plek waar groei en ontwikkeling worden gekoesterd. Met enthousiasme benadrukt ze: "Magentazorg waardeert oprecht de groei van haar medewerkers en creëert een cultuur waarin samenwerking en ontwikkeling centraal staan."

Het hart van de zorg
Gre haalt ontzettend veel voldoening uit haar werk als verzorgende IG, vooral vanwege de veelzijdigheid van haar functie. Ze werkt met haar hart en staat vol vertrouwen en liefde klaar voor de bewoners. "Of het nu gaat om wondbehandelingen, ADL-zorg of het bieden van de laatste zorg aan terminale bewoners, ik geniet enorm van mijn werk," deelt Gre met enthousiasme.

Gre deelt ook enkele mooie momenten die haar werk zo speciaal maken. Van het troosten van een bewoner tot het helpen van terminale patiënten, elke dag brengt nieuwe mogelijkheden om een verschil te maken. Ze herinnert zich een bijzondere nacht waarin ze een terminale bewoner vergezelde en de familie geruststelde. Het was een ontroerend moment toen de bewoner rustig insliep in het bijzijn van zijn geliefden, en dit gaf Gre een gevoel van liefdevolle voldoening. De dankbaarheid van de familie, vooral de vrouw van de bewoner, bevestigde dat ze het juiste had gedaan voor de bewoner en zijn familie.

Een nieuw hoofdstuk
Hoewel Gre inmiddels met pensioen is, heeft ze ervoor gekozen om nog twee dagen per week bij Magentazorg te blijven werken. Ze voelt zich nog fit en haar werk geeft haar zoveel energie dat ze nog niet wil stoppen. Ze waardeert de mogelijkheid om het rustig af te bouwen en te genieten van haar vrije tijd.

Meer weten of solliciteren?
Ben je geïnspireerd door het verhaal van Gre en wil je ook aan de slag bij De Oude Trambaan? Bekijk dan hier de vacatures en solliciteer direct!

Heb je vragen of wil je weten wat werken bij De Oude Trambaan zo leuk maakt? Neem dan contact op met Janette Kater, manager zorg, via (06) 124 260 46.

Fotogalerij

Werken met je hart: Gre Kesselaar, verzorgende IG, vertelt...
Werken met je hart: Gre Kesselaar, verzorgende IG, vertelt...
Maayke Kester

Heb je een vraag?

We helpen je graag! We zijn bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 17:30 uur.