Werken met je hart: Alice Weel, helpende plus, vertelt...

Werken met je hart: Alice Weel, helpende plus, vertelt...

24 mei 2024

Alice Weel, een toegewijde zorgprofessional die binnenkort haar 65ste verjaardag viert, ontwikkelde tijdens haar 18-jarige loopbaan bij Magentazorg een passie voor zorg. Ze begon als voedingsassistente en groeide - na het volgen van diverse opleidingen binnen Magentazorg - door naar haar huidige rol in Revalidatiecentrum Magentazorg. Sinds januari werkt ze daar als helpende plus, waar ze gespecialiseerd is in hart-, long- en neurologische zorg.

Van keukenassistent naar Helpende plus
Dankzij een open sollicitatiebrief kreeg Alice haar eerste functie in de zorg in Noordwest Ziekenhuisgroep; ze kon aan de slag als keukenassistent. "Mijn avontuur begon daar," vertelt Alice enthousiast. "Daar volgde ik een opleiding tot instellingskok voor kleine tehuizen en hier heb ik uiteindelijk zo’n 12 jaar gewerkt."

Daarna maakte Alice de overstap naar verpleeghuis De Hout en later naar Westerhout, waar ze eerst haar functie als voedingsassistente voortzette. Vervolgens was ze toe aan een nieuwe uitdaging en ze koos ervoor om de stap te maken naar de functie van helpende plus. "Na zo'n tien jaar voelde ik dat het tijd was voor iets anders, en zo kwam ik terecht bij Oudtburgh. Destijds was op deze locatie de revalidatieafdeling van Magentazorg gevestigd. Hier heb ik toen mijn diploma’s behaald. Nadat de revalidatie verhuisde naar Oudorp, heb ik nog even op de psychogeriatrie gewerkt maar merkte dat mijn hart meer lag bij de revalidatie. Dat heeft mij vervolgens doen besluiten om te solliciteren in het nieuwe Revalidatiecentrum Magentazorg in Oudorp.

Passie voor de zorg
In het revalidatiecentrum begeleidt Alice voornamelijk TEG (Therapie EetGroep) revalidanten met slikproblemen, daarnaast ondersteunt ze BEG (Begeleiding EetGroep) deelnemers. “Het is een baan vol uitdaging, maar het geeft me ook veel voldoening om revalidanten te begeleiden en ondersteunen”, vertelt ze. "Je maakt dan ook veel bijzondere momenten mee. "Wanneer iemand bijvoorbeeld binnenkomt met sondevoeding en na enige tijd de sonde verwijderd mag worden - dit zijn mooie momenten. De wilskracht die sommige revalidanten hebben om er alles aan te doen om uiteindelijk weer terug naar huis te kunnen gaan, is mooi om te zien”.

Daarnaast benadrukt Alice de sterke band met haar collega’s en de waardering die ze krijgt van revalidanten en hun families. "Die waardering geeft me zoveel energie, daar doe ik het voor”, zegt ze enthousiast. “Deze waardering en mijn geweldige team van collega’s zorgen ervoor dat ik elke dag met mijn hart werk en met plezier naar mijn werk ga.”

Ontwikkeling en groei
Alice heeft veel mogelijkheden gehad om te groeien en zich te ontwikkelen, iets wat Magentazorg stimuleert. Je krijgt volop kansen om interne trainingen te volgen en op verschillende locaties te werken, waardoor je nieuwe vaardigheden ontwikkelt en nieuwe collega’s leert kennen. Zo is Alice heel blij dat ze de overstap heeft kunnen maken naar het revalidatiecentrum. Voor haar voelt deze beslissing als thuiskomen: “Ik ben weer - net als vroeger - volledig betrokken bij voedingsvraagstukken en ik biedt af en toe hulp in de zorg. Hierdoor werk ik nauw samen met collega’s uit andere disciplines. Het is geweldig om te zien hoe mijn werk mij steeds weer nieuwe kansen biedt!"'

Interesse?
Alice is ontzettend blij met haar baan als helpende plus bij Magentazorg en de fijne samenwerking met haar team op de revalidatie.

Ben jij een helpende plus of voedingsassistent en zoek je een uitdagende baan op een prachtige, nieuwe locatie waar alles gericht is op revalidatie? Heb je affiniteit met voeding en wil je graag aan de slag als voedingsassistent? Of ben je een helpende plus die naast voeding ook wil bijspringen in de zorg tijdens ziekte of vakantie? Bekijk dan hier de vacature en solliciteer direct! Of neem contact op met Astrid Admiraal, manager revalidatie via (06) 160 912 87 of a.admiraal@magentazorg.nl of met Louise Prins, manager revalidatie via (06) 330 509 42 of l.prins@magentazorg.nl

Je bent ook van harte welkom om een keer mee te lopen, zo kan je zelf ervaren of het echt iets voor je is!

Heb je een vraag?

We helpen je graag! We zijn bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 17:30 uur.