Oudorperzand: 5 jaar hartverwarmende zorg

Oudorperzand: 5 jaar hartverwarmende zorg

12 april 2024

Locatie Oudorperzand viert deze week een mijlpaal: het vijfjarig bestaan. Vijf jaar van toegewijde zorg, verbinding en groei! Daarnaast staan we ook stil bij het werken met je hart. Iets wat onze collega’s bij Oudorperzand al vijf jaar lang doen. 

Een warm thuis en fijne omgeving
Oudorperzand is meer dan alleen maar een woonzorglocatie; het is een plek waar mensen met dementie en een lichamelijke hulpvraag zich thuis voelen. De 48 appartementen bieden bewoners zelfstandigheid, met zorg en ondersteuning binnen handbereik.

Sinds de opening in 2019 is de locatie gevormd tot een omgeving waarin iedereen zich welkom voelt. Daar spelen onze collega's een grote rol in. Michel Wiebering, begeleider zorg en welzijn, vertelt vol trots: "Magentazorg heeft met Oudorperzand een mooie zorglocatie gecreëerd voor zowel bewoners als medewerkers. Het voelt voor mij als één grote familie waarvan ik trots deel uitmaak.” Hij vervolgt: “Het unieke aan team Oudorperzand is de mooie mix van collega's. De diversiteit uit zich onder meer in leeftijd, ervaring, achtergrond en specialisatie. We zijn een professioneel en hecht team dat zich dagelijks met hart en ziel inzet voor onze bewoners."

Een tweede thuis
Magentazorg staat voor werken met je hart. Iets wat binnen Oudorperzand direct voelbaar is als je binnenkomt. Marieke Dussel-laan, verpleegkundige in opleiding, deelt haar ervaring: "Elke dag sta ik klaar om een glimlach op het gezicht van onze bewoners te toveren, hen te ondersteunen bij dagelijkse
handelingen en een luisterend oor te bieden. De band die ik met hen opbouw, is onbetaalbaar." Bewoners hebben hier hun tweede thuis gevonden. Ans, bewoner van Oudorperzand, licht dat toe: "Ik leef hier heel erg gelukkig en heb het naar mijn zin. De medewerkers zijn erg geduldig, betrokken en lief." Bewoner Corrie stemt daarmee in: ‘Ik vind het hier geweldig, met name de verzorging. Er wordt oprechte interesse in je getoond. Ik was binnen een week gewend!”

Vijf jaar werken met je hart
Vijf jaar werken met het hart betekent ook vijf jaar van groei en ontwikkeling. Kiri Hak, begeleider zorg en welzijn, vertelt over de open en hartelijke werksfeer: "Ik werk sinds augustus 2020 bij Oudorperzand. Ik kwam binnen vanuit de gehandicaptenzorg en werd met open armen ontvangen. Ik heb veel geleerd, mede omdat mijn collega’s bereid waren mij van alles te leren!” Nancy van Balen, verpleegkundige, haakt daar enthousiast op in: “We hebben een heel hecht team en hebben allemaal belangstelling voor elkaar en voor onze bewoners. Ik ben ontzettend blij nog steeds onderdeel van Oudorperzand te mogen zijn en voel mij hier ook als een vis in het water.”

Ter ere van het jubileum
De afgelopen dagen werden er op de locatie verschillende activiteiten georganiseerd in het kader van het jubileum. Zo trad het eigen koor, Oudorperkoor, op en maakten de bewoners bloemstukken en versieringen. Vrijdag 12 april werd deze mijlpaal onder het genot van muziek en een hapje en drankje samen met de bewoners, familie van de bewoners en medewerkers gevierd. "We hebben er met z'n allen een mooie feestweek van gemaakt", aldus manager zorg, Simone Munster. "Ik ben trots op de inzet van mijn team en de hartverwarmende zorg voor de bewoners. Op naar nog meer mooie jaren!" 

Bij Magentazorg is er altijd plaats voor een beetje meer hart. Dus wil je meer weten over Oudorperzand en/of het werken bij Magentazorg? Bekijk dan onze vacatures! 

Fotogalerij

Oudorperzand: 5 jaar hartverwarmende zorg

Heb je een vraag?

We helpen je graag! We zijn bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 17:30 uur.