Dag van de Diëtist

Dag van de Diëtist

19 september 2024

Vandaag, op de Dag van de Diëtist, zetten we graag ons enthousiaste team van diëtisten in het zonnetje! Goede voeding en een verantwoorde leefstijl zijn belangrijk, juist bij ouderen. Bij het volgen van een dieet op advies van de arts of bij vragen over voeding, leefstijl en gezondheid, staat ons team klaar.

Wat doen onze diëtisten precies?
Onze diëtisten, gespecialiseerd in ouderen, adviseren en begeleiden cliënten bij hun voedingspatroon. Of het nu gaat om ondervoeding, decubitus, sondevoeding, overgewicht of diabetes – zij zorgen voor een behandelplan volledig afgestemd op de behoeften van de cliënt. Ook als een arts een dieet heeft voorgeschreven, helpen de diëtisten dat advies in de praktijk te brengen.

Begeleiden naar een betere kwaliteit van leven
Denise Rottenveel, sinds vorig jaar werkzaam als diëtist bij Magentazorg, begeleidt op de locaties Oudtburgh, De Oude Trambaan, De Daalder, Oudorperzand, De Dijckhoeve en Zuyder Waert bewoners met bijvoorbeeld ondervoeding, wonden en diabetes. “Wat ik zo mooi vind aan dit werk is het ondersteunen van mensen naar een bevorderd welbevinden en naar een betere kwaliteit van leven, dat is mijn grootste drijfveer”, licht Denise enthousiast toe. Daarnaast is de samenwerking met verschillende collega’s die zich elke dag hartverwarmend inzetten voor het welzijn van onze bewoners enorm leuk. Dat ik hier vanuit mijn expertise mijn steentje aan kan bijdragen, geeft mij veel voldoening.”

“En geen dag is hetzelfde”, vult collega dietist Petra Koot aan, inmiddels alweer 13 jaar met veel plezier in dienst bij Magentazorg. “Het blijft iedere keer een uitdaging om voedingsadvies te geven dat aansluit bij de wensen en gewoonten van de cliënt, zeker wanneer de cliënt zich in de laatste fase van zijn/haar leven bevindt. Dit kan alleen dankzij de goede communicatie en afstemming binnen ons team.” Door de jaren heen is Petra bij alle locaties van Magentazorg betrokken geweest en is momenteel onder meer werkzaam bij De Meander, Hoog Duinen, De Haemstede, Nieuw Varne en het revalidatiecentrum.De diverse contacten met bewoners, familieleden en collega’s maken het werk extra leuk.”

De best passende behandeling
Naast de verpleeghuizen, werken de diëtisten ook in Revalidatiecentrum Magentazorg en in de eerste lijn. Sanne de Wit, die vandaag precies een jaar bij Magentazorg viert, begeleidt de revalidanten in het revalidatiecentrum en na hun ontslag ook vaak verder in de thuissituatie. “Ik laat mensen zien hoe ze met de juiste dieetadviezen hun lichaam kunnen ondersteunen bij ondervoeding en ziekte. Samen met het multidisciplinaire team bestaande uit onder meer fysiotherapeuten, ergotherapeuten, logopedisten, verpleegkundigen, verzorgenden IG en specialisten ouderengeneeskunde, zoek ik altijd naar de best passende behandeling voor elke revalidant.”

Sanne besluit: “Werken als diëtist bij Magentazorg is heel divers en er is altijd ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast is voeding constant in beweging, dus we blijven continu bijleren.”

Wil jij ook werken bij Magentazorg?
Lijkt het jou ook leuk om in een multidisciplinair team te werken? Bekijk dan onze vacatures of neem contact op via werkenbij@magentazorg.nl

Heb je een vraag?

We helpen je graag! We zijn bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 17:30 uur.